Telefoon

06-53407495

Openingstijden

Op afspraak

Adres

Solingenstraat 17, 7421 ZP Deventer

Email

f.heitbrink@approval.nl

Maak een afspraak

06-53407495

Kinesio Taping(Medical Taping) is een techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. De speciale tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

Het verschil tussen de gewone sporttape en de Kinesio Tape ligt in het feit dat de Kinesio Tape rekbaar is tot 130-140% van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. De Kinesio Tape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de Tape de huid een stukje optilt. Dit heeft tot gevolg dat er een betere doorbloeding ontstaat. Afvalstoffen worden beter afgevoerd, bouwstoffen worden beter aangevoerd en er is minder druk op de zenuwen. Door de drukvermindering op de zenuwen ontstaat er pijndemping. Ook leidt dit tot verbetering van de lichaamshouding en een sneller herstel van (sport)blessure's. Men kan 30 tot 70% sneller herstellen dan gebruikelijk.

Functies van Kinesio Tape:

  • Pijndemping.
  • Geeft steun aan spieren en gewrichten.
  • Verwijdert oedeem.
  • Corrigeert gewrichten en weefsel.

De Kinesio tape kan in tegenstelling tot een reguliere behandeling dagen blijven zitten . Dit heeft als voordeel dat er een 24 uurs herstel plaatsvindt. Vaak wordt er zelfs doorgetraind. Verder heeft de tape ongeveer de dikte en gewicht van de huid, is hypoallergeen en ademend. Tevens is Kinesio tape vochtbestendig, waardoor douchen en zwemmen mogelijk is.