Telefoon

06-53407495

Openingstijden

Op afspraak

Adres

Solingenstraat 17, 7421 ZP Deventer

Email

f.heitbrink@approval.nl

Maak een afspraak

06-53407495

Heeft u last van stijve spieren, vermoeide armen, benen of rug door het sporten of door uw dagelijkse activiteiten, dan is het tijd voor een sportmassage. Sportmassage kan u helpen deze klachten te verminderen.

Een sportmassage kan voor, tijdens of na een inspanning uitgevoerd worden. Vóór het sporten passen we een stimulerende massage toe om de spieren voor te bereiden op de prestatie. Na afloop van de sportprestatie is de massage bedoeld ter ontspanning, om te herstellen en om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen. Sportmassages worden uitgevoerd met een beetje olie op de blote huid. U zit of ligt hierbij op een massagebank.

Wat kunt u nog meer verwachten van een sportmasseur?

  • Inspectie van uw lichaam
  • Functietesten van spieren en gewrichten
  • Tapen en bandageren ter ondersteuning bij de sportactiviteit
  • Advies over training, voeding, kleding en blessurepreventie.

Bent u geen sporter?
Ook dan kan een sportmassage zinvol zijn, bijvoorbeeld bij een vastzittende schouder of stijve nek, vermoeide armen en benen of als u last heeft van uw onderrug.

Wanneer masseren we niet?

Absolute contra-indicaties (er mag niet gemasseerd worden):

  • bij koorts, verkoudheid, griep en keelontsteking, infectieziekten, besmettelijke huidaandoeningen, steenpuisten, extreme vermoeidheid en uitputting, slechte hartconditie.

Plaatselijke absolute contra-indicaties zijn:

  • tumoren, ontstekingen, vaataandoeningen en botbreuken.

Relatieve contra-indicaties zijn (er mag gemasseerd worden, maar er wordt rekening gehouden met bepaalde factoren):

  • Verstuiking of verdraaiing (bijvoorbeeld de enkel), niet besmettelijke huidaandoeningen, zwangerschap (buik en rug worden overgeslagen) en spataderen. Andere redenen om niet te masseren zijn extreme pijn en een slechte algemene gezondheid. De sportmasseur kan redenen hebben om de massage aan te passen. Dit gebeurt in overleg met de klant. Twijfelt u of u wel gemasseerd mag worden? Neem gerust contact met mij op.