Telefoon

06-53407495

Openingstijden

Op afspraak

Adres

Solingenstraat 17, 7421 ZP Deventer

Email

f.heitbrink@approval.nl

Maak een afspraak

06-53407495
  • De definitie van sportmassage luidt;

    “een complex van handgrepen, toegepast met de blote hand op de in principe onbedekte huid van de passieve gezonde sportbeoefenaar, met het doel diens lichamelijke conditie te bestendigen, ter verbetereing en/of de eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen”.
  • Ondersteuning na training of blessure

    Herstellend van een blessure? Tapen of bandageren kan helpen.
  • Massage is de aandacht die je lichaam verdient !

    Massage helpt niet alleen hersteltijd te verkorten, maar kan ook meehelpen blessures te voorkomen.

 

 

De NGS-masseurs zijn weer begonnen

Vanaf 19 januari zijn we er weer voor u! De NGS-masseurs mogen weer aan de slag en dat is goed nieuws voor iedereen met stramme ruggen van het thuiswerken. De coronacrisis duurt nu al bijna twee jaar en we zien de schadelijke effecten van de maatregelen steeds duidelijker. De lockdown, het thuiswerken en het thuisonderwijs trekt een grote wissel op onze gezondheid. Geestelijk, maar ook lichamelijk. Goed nieuws dus dat het een aantal contactberoepen – onder andere de masseurs – wordt toegestaan om onder voorwaarden weer cliënten te mogen behandelen. Dat biedt soelaas voor veel Nederlanders mensen die al bijna 2 jaar lang in de ‘overlevingsmodus’ zitten.

Een massage zorgt voor minder stress in het lichaam. Tijdens een massage komen verschillende stoffen – o.a. endorfine – vrij. Endorfine zorgt ervoor dat u zich beter voelt. Bovendien is het een natuurlijke pijnstiller. Andere stoffen die vrijkomen zijn dopamine dat een positieve invloed heeft op het zenuwstelsel, melatonine dat de slaap verbetert en serotonine dat invloed heeft op het welbevinden. Tot slot noemen we oxytocine dat bij aanraking vrijkomt en zorgt voor een hogere weerstand tegen stress en ervoor zorgt dat het lichaam sneller tot rust komt. Typische stoffen die worden aangemaakt onder invloed van stress zijn cortisol en adrenaline. Massage geeft ontspanning, waardoor het lichaam deze stoffen minder produceert.

Diploma's en getuigschriften

Medical - Gantry 5 Joomla Template
Medical - Gantry 5 Joomla Template
Medical - Gantry 5 Joomla Template
Medical - Gantry 5 Joomla Template